Educatieve apps

Spelenderwijs leren wat gezond en ongezond is

Doel

Kinderen met een vorm van diabetes afleiden van een eetbui waarbij ze willen gaan eten. Door een van de panic games als afleiding te spelen wordt de aandacht van de eetbui verlegd naar de game. De games duren 90 seconde, dit is de gemiddelde duur van een eetbui. Als onderliggend doel leren de kinderen in hun onderbewustzijn het verschil tussen gezonde en ongezonde voeding.

Gameplay

Foodshoot

Verdedig je maag 90 seconden lang tegen ongezond voedsel. Er vallen verschillende soorten voeding in de maag richting het maagzuur. Zorg ervoor, door met de broccoli katapult erwten af te schieten, dat het ongezonde voedsel het maagzuur niet haalt. Hoe groter de stukken voeding zijn hoe vaker je er op moet schieten tot ze weg zijn. Punten zijn te behalen door het kapotschieten van ongezonde voeding. Maar let op, er worden punten afgetrokken als gezond voedsel wordt geraakt of als ongezond voedsel het maagzuur bereikt.

Dropcatch 

Vang 90 seconden lang alleen gezonde druppels met je emmer. Op de picknicktafel zijn allemaal verschillende soorten flessen drinken omgevallen. De druppels lekken naar beneden. Zorg ervoor dat de gezonde druppels niet verloren gaan door ze op te vangen met de emmer. Hoe groter de druppels zijn die je vangt hoe meer punten je krijgt. Maar let op, als je ongezonde druppels vangt worden er punten afgetrokken.

Features

  • Multiplier tot 5x score
  • Speelsnelheid past zich aan de speler aan.
  • Leer onderscheid maken tussen gezond en ongezond voedsel
  • Playstore highscores

Andere projecten

Voor meer inspiratie

Vorkheftruck

Desktop

OK-game

Desktop

Beveiliging

Desktop

VR games

Desktop