OK-game veel gestelde vragen

 • 26 augustus 2022

The application “OK-game AM 1.2.7 (production)” can’t be opened
De melding: The application “OK-game AM 1.2.7 (production)” can’t be opened. Deze melding verschijnt in het scherm als de gebruiker geen rechten heeft om apps die niet uit de App Store komen, te gebruiken. Op dit toe te staan moeten de volgende stappen worden uitgevoerd. Het voorbeeld hier onder gaat uit van de OK-game app met de naam “OK-game AM 1.2.7 (production)”, heeft u een andere versie van de OK-game dan gebruikt u die naam, en dat de app in de Downloads folder staat.

 1. Open de Terminal
 2. Type in de terminal: cd Downloads
 3. Klik op enter
 4. Nu staat er achter aan de active line: Downloads %
 5. Type in de terminal: chmod +x “OK-game AM 1.2.7 (production)”.app/Contents/MacOS/’OK-game AM’
 6. Klik op enter
 7. Nu kunt u de app openen
 8. Lees verder als de melding: “OK-game AM 1.2.7 (production)” cannot be opened because the developer cannot be verified.

“OK-game AM 1.2.7 (production)” cannot be opened because the developer cannot be verified

De melding “OK-game AM 1.2.7 (production)” cannot be opened because the developer cannot be verified. Deze melding verschijnt in het scherm als de Mac de OK-game app niet vertrouwt. Dit is op te lossen door de onderstaande stappen te volgen.

 1. Crtl klik de app
 2. Klik op: open
 3. De volgende melding verschijnt: macOS cannot verify the developer of “OK-game AM 1.2.7 (production)”. Are you sure you want to open it?
 4. Klik in de melding op: open

Docenten

Hoe installeert u de OK-game?
Het is gebruikelijk dat de ICT-afdeling de installatie op de schoolcomputers verzorgt. Voor een installatie op uw persoonlijke computer kunt u de de OK-game downloaden.

Als de OK-game niet standaard op de computers staat in het klaslokaal is het verstandig om hier eerst met de afdeling ICT over te communiceren. Het is namelijk gebruikelijk dat de ICT afdeling er voor zorgt dat de OK-game wordt geïnstalleerd op alle school computers.

Mocht de ICT afdeling dit niet doen dan kan de OK-game worden gedownload vanaf de downloadpagina.

 • Windows
  • Pak de gedownloade .zip uit door in het context menu op uitpakken te klikken. Start de uitgepakte setup.exe en doorloop de installatie. Als de OK-game klaar is met installeren kunt u de snelkoppeling gebruiken om de OK-game te starten.
 • MAC
  • Pakt de gedownloade .zip uit door in het context menu op uitpakken te klikken. Nu is de App uitgepakt en kunt u de game starten. Mocht u de melding krijgen of u een programma van een onbekende ontwikkelaar wil openen doe dan het volgende.
   • Ctrl-klik op het programma en kies in het menu voor ‘Open’.
   • Kies in het venster dat verschijnt nogmaals voor ‘Open’.

Mocht er tussentijds worden gevraagd om toestemming te geven voor de FireWall, neem dan contact op met de ICT afdeling, hierbij is meestal een wachtwoord vereist.

Hoe lang duurt het om de OK-game te downloaden?
De downloadtijd kan variëren op basis van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 10 minuten om 400 MB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Mocht u de OK-game willen instaleren op meerdere computers, dan raden wij aan deze te downloaden en via USB-stick te verspreiden over meerdere computers. Dit scheelt downloadtijd en belasting van uw (school)netwerk.

Heeft u een account nodig om te kunnen spelen?
Uw studenten hebben een account nodig om in te loggen en te spelen in de OK-game.
Zonder geldige licentie en actief account kunnen spelers geen gebruik maken van de OK-game.

Hoe krijgt u een account/accounts?
U kunt contact met ons opnemen om licenties af te nemen.

Kan ik voortgang van studenten bekijken?
Tot op heden is het nog niet mogelijk om voortgang van studenten overzichtelijk te bekijken.
Wel liggen er plannen voor een overzichtelijk docenten portaal, waarin de docent de voortgang per student en per klas kan bekijken.
Er is wel de mogelijkheid om de voortgang van studenten in een Excel overzicht op te vragen bij Just Game It.

Mogen studenten de OK-game op hun eigen hardware installeren?
Dat mag, het is aan de school hoe de studenten de OK-game mogen gebruiken.

Verdere vragen?
Zijn er verder nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

 

ICT

Hoe installeert u de game?
Download eerst de OK-game. Het is raadzaam om de game zo te installeren dat deze op alle schoolcomputers tegelijk verschijnt. Mocht dit niet kunnen dan zal de game op elke computer apart moeten worden geïnstalleerd.

Start de setup.exe die u net gedownload heeft en doorloop de installatie. De game heeft toegang nodig tot het internet om de voortgang van de gebruikers op te slaan. Hiervoor moet deze toegang voor alle studenten worden toegestaan, zodat ze niet een pop-up window krijgen voor toegang tot de FireWall. Als dit namelijk gebeurt en het wordt weg geklikt dan zal de game niet werken omdat deze verbinding moet houden met internet.

Hoe lang duurt het om de game te downloaden?
De downloadtijd kan variëren op basis van de snelheid van uw internetverbinding. Gemiddeld duurt het ongeveer 10 minuten om 400 MB te downloaden via een verbinding van 20 Mbps.

Welke versie van Windows is nodig?
U moet Windows 7 of hoger gebruiken om de OK-game te kunnen spelen.

Is er een internet verbinding nodig?
U heeft een internet verbinding nodig om de OK-game te downloaden en om te spelen. De game maakt gebruik van licenties en deze worden gecontroleerd via een webservice.

Hoe groot is de OK-game?
De setup van de game is een kleine 400 MB.
Als de game is geïnstalleerd is de game een kleine 700 MB.

Wat is nodig om de game te spelen?
U moet een muis en een toetsenbord gebruiken. Wij raden aan om ook een koptelefoon te gebruiken, vooral als er met meerdere opstellingen tegelijk wordt gewerkt.

Wat zijn de minimum requirements?
Intel Core i3 processor; 4GB RAM; 700MB ruimte op de harde schijf; Intel HD Graphics 2500 Dynamic Video Memory Technology.

Kan de game vanaf een fileshare worden gespeeld?
Ja dat kan.

Is het een multiplayer of single player omgeving?
Het is een single player omgeving.

Over welke poorten communiceert de game?
De game communiceert over het standaard poort (443).

Worden er persoonsgegevens naar de game service gestuurd?
De gegevens die naar de service worden gestuurd bevatten saved game data in een vast interval, en een sleutel verkregen bij het inloggen. Op een interval wordt gecontroleerd of de gebruiker ingelogd mag zijn. Er worden geen persoonlijke gegevens heen en weer gestuurd, er wordt ook ingelogd met de account gegevens die wij verstekken, dit hoeft geen echt email adres te zijn van de student. De docent wordt voorzien van de inlog gegevens die wij hebben gemaakt.

Waar staat de fysieke opslag van deze gegevens?
De gegevens worden in Ede opgeslagen op een van onze servers.

Verdere vragen?
Zijn er verder nog vragen neem dan gerust contact met ons op.