Just Game It onderdeel van Stichting eX:plain

  • 19 juli 2022

 

 

 

 

 

 

 


Stichting eX:plain heeft gameontwikkelaar Just game It overgenomen. Just Game It ontwikkelt digitaal lesmateriaal in de vorm van serious games, VR-applicaties en andere toepassingen voor onderwijs, verschillende branches en op diverse platforms. De twee partijen kenden al een jarenlange samenwerking en hiermee haalt eX:plain de kennis van het ontwikkelen van virtuele digitale leercontent in huis.

Dit past goed binnen de strategie van eX:plain, gericht op innovatie en groei. In een veranderende leeromgeving breidt de organisatie hiermee het aanbod van leermiddelen uit, met onder andere het aanbieden van educatieve computergames. Passende oplossingen met meer focus op digitalisering, waar vanuit de markt steeds meer vraag naar is. De producten en diensten van eX:plain sluiten daardoor zowel inhoudelijk als praktisch goed aan bij de actuele wensen en beleving van het onderwijs en het bedrijfsleven.

Leren door te doen met V-game
Eerder ontwikkelde Just Game It in opdracht van eX:plain de zogenoemde V-game om praktijksituaties te oefenen. Studenten van de opleiding particulier beveiliger lopen in V-game in (educatieve) spelvorm een beveiligingsronde in virtuele 3D-omgeving. Tijdens de ronde komen ze verschillende incidenten tegen waarop ze moeten anticiperen.

Bekijk hier een impressie van V-game.

Met de uitbreiding van de activiteiten verwelkomt eX:plain twee nieuwe collega’s Roel Hendriks en Tom Stender. Roel in zijn rol als Lead Game Designer en Tom in de functie van Lead Game Developer.